Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bluffakturor i farten

Erbjudandet som damp ner i brevlådan såg vid en första anblick ut som en vanlig räkning. Björn Sahlin fattade dock misstankar direkt.

– Jag såg att det var en bluffaktura. Nu vill jag varna andra, säger han.

För en tid sedan berättade NA att Catarina Westmans företag Fagers konditori i Kopparberg fått en så kallad bluffaktura i brevlådan. Nu har det hänt igen.

Flera ljusnarsbergare har uppgett att de fått en faktura från ett företag som heter Enironet, En av dem är Björn Sahlin.

– Det ser ut som en faktura med ett ifyllt inbetalningskort längst ned. Det är först när man tittar noga som man ser att det är ett erbjudande. Men den upplysningen står med mycket liten stil på ett undanskymt ställe, berättar han.

Enironet, eller Skandinavisk handelstjänst AB som företaget är registrerat som, har sitt säte i Malmö. Det de erbjuder företagen som nu fått en faktura är marknadsföring. I Sahlins fall till en kostnad av 3 490 kronor.

Fakturan är dessutom utställd på en ekonomisk förening som Sahlin drev för många år sedan. Verksamheten har dock legat nere i drygt tio år.

Skandinavisk handelstjänst AB har ett organisationsnummer och ett boxnummer i Malmö. Företaget finns även upptaget på organisationen Svensk Handels varningslista.