Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya boule- banorna guld värda

Tävlingsinstinkten finns där men med glimten i ögat. Pensionärernas intresse för boulespel är stort och de nya banorna vid Lindholmstorpet mycket uppskattade.

Annons

Varje måndag och onsdag är inbokad hos många pensionärer. Då strålar de samman kring boulebanorna som ligger lättillgängliga intill Sikforsvägen. Kloten är med liksom förväntansfullheten.

– Banorna är guld värda med ett utmärkt läge. Vi är verkligen glada över att de byggts, säger Eine Brandt, en av eldsjälarna bakom tillkomsten av boulebanorna.

Gick som en dans

– Tidigare höll vi till vid Furåsskolan, men det funkade inte så bra. I våras tog jag kontakt med kommunen och sedan dess har det gått som en dans, säger Eine.

Kostnaden för anläggningen på 10 000 kronor har kommunen stått för, NCC har genomfört det grundläggande arbetet men också bidragit med material. Sedan har pensionärerna själva hjälpt till med handkraft. De har byggt sargarna till banorna samt paddat marken, det vill säga plattat till den med hjälp av maskiner.

– Vi brukar vara över tjugo personer varje gång vi spelar. Intresset är stort och är det fler som vill vara med är det bara att komma.

Öppet för alla

Någon förening har man inte bildat och banorna är öppna för den som vill spela.

– Det här är kul och så får man lite motion också, säger Barbro Molander som förbereder sig inför sin tur att kasta klotet.

– Nja, det blev inte som jag tänkt mig, kommenterar hon resultatet sedan.

Även om alla strävar efter högsta poängen är det spelglädjen som är avgörande. Skratten och skämten haglar tätt, de små stickiga kommentarerna och uppmaningarna ger en extra krydda. Boule kräver viss koncentration men ger också glädje och trevlig gemenskap.

Annons