Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya clowner lyfte inte Cirkus Sverige

Gott folk. Som ni vet var det en stor cirkus i Sverige hösten 2014. Där fanns lejontämjare, elefanter, hästar, akrobater och clowner. Publiken som var där ömsom skrattade och ömsom grät. När föreställningen var slut går folket hem för att fundera över vad de egentligen hade sett och hört.

Cirkusdirektören Stefan är dock nöjd. Han gnuggar sina händer för han har lyckats med sin plan, att locka med sig clownerna Isabella och Gustav till sitt matbord. Clownerna utbrister ”Halleluja, ärad vare Stefan, tänk att vi får vara med och bestämma cirkusens framtid fyra år framåt”.

Fyra år går och cirkusen öppnar tältet för en ny föreställning hösten 2018. Det är samma lejontämjare, elefanter och hästar. Men till den här föreställningen har nya cirkusartister anslutit sig. Det är Annie och Jan som får chansen att uppträda som clowner. Men clownen Jan tyckte inte att det var så roligt med cirkus så han hoppade av. Istället får en ny cirkusartist, Sabuni, visa om hon kan uppträda som en clown.

Nja, det blev inte så bra. Publiken tyckte inte den här gången att clownerna var så roliga. Men cirkusdirektören Stefan var mycket nöjd efter föreställningen. Nu har han ännu fler clowner vid sin sida som utbrister ”Halleluja, ärad vare Stefan”.

Det är planerat en ny cirkusföreställning i Sverige hösten 2022. Vi får se hur det går. Kanske har publiken tröttnat på cirkusdirektören Stefan och hans clowner.

Jorma och Helén Harjamäki

Rockesholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel