Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya diakoner från Örebro län vigdes av biskopen

Eva Gelang är en av tre nya diakoner som vigdes av biskopen under söndagen. Nu tillträder hon sin nya tjänst i Hallsbergs församling.

Under söndagen vigde biskop Johan Dalman nya diakoner och präster till tjänst i Strängnäs stift. Vigningen ägde rum i domkyrkan i Strängnäs och de tre nyvigda diakonerna som kommer alla från Örebro län.

Eva Gelang är bosatt i Askersund och tillträder en tjänst i Hallsbergs församling, Per Malmros är bosatt i Örebro och tillträder en tjänst i Almby församling, medan Agneta Wisser är bosatt i Mullhyttan och tillträder en tjänst i Strängnäs stift.

Av de fyra nya prästerna som vigdes är det två som ska tjänstgöra i länet. Linnea Eriksson från Uppsala tillträder en tjänst som pastorsadjunkt i Nikolai församling och Catharina Carlsson från Uppsala tillträder en tjänst som pastorsadjunkt i Askersund.

En nyvigd präst tjänstgör som pastorsadjunkt under sitt första år som präst. Efter det är han eller hon behörig att söka en tjänst i Svenska kyrkan.

Nya präster

Catharina Carlsson, 27 år, bosatt i Uppsala. Kommer att tjänstgöra året som pastorsadjunkt i Askersunds församling.

Linnea Eriksson, 25 år, bosatt i Uppsala. Kommer att tjänstgöra året som pastorsadjunkt i Nikolai församling, Örebro pastorat.

Fredrik Seltman, 33 år, bosatt i Rönninge. Kommer att tjänstgöra året som pastorsadjunkt i Östertälje församling.

Towe Wandegren , 41 år, bosatt i Uppsala. Kommer att tjänstgöra året som pastorsadjunkt i Eskilstuna församling.

Nya diakoner

Eva Gelang, 52 år, bosatt i Askersund. Tillträder diakontjänst i Hallsbergs församling.

Per Malmros, 43 år, bosatt i Örebro. Tillträder diakontjänst i Almby församling, Örebro pastorat.

Agneta Wisser, 36 år, bosatt i Mullhyttan. Tillträder introduktionstjänst som diakon i Strängnässtift teckenspråkig arbete.