Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya dykningar efter drunknad

Polisen planerar nya dykningar efter den fritidsfiskare som befaras ha drunknat i sjön Norra Hörken den 12 november förra året. I slutet av september markerade två hundar från Stockholmspolisens hundgrupp på samma ställe som hundar markerade i fjol.

Annons

– Vi kände att det var motiverat igen att låta hundar besöka det område där vi tror att fiskaren försvann, säger Thomas Jäderqvist, biträdande närpolischef i Lindesberg. Hundförarna är övertygade om att det ligger något på botten där hundarna markerat. Men frågan är om det är en människa eller någonting annat.

Den försvunne fiskaren var sysselsatt med nätfiske när någonting hände den där novemberdagen. Hans båt hittades upp och ner i vattnet. Intill flöt stövlar och en del utrustning från båten.

Polisen har gjort dykinsatser två gångar utan resultat. Dessutom har anhöriga och vänner till den försvunne fiskaren letar efter stränder och från båt. Även dessa eftersökningar har varit resultatlösa.

– Nu överväger vi nya dykningar, säger Thomas Jäderqvist. Jag har precis fått en rapport från de hundförare som var på plats i Norra Hörken för ett par veckor sedan. Målsättningen är att få dit dykare från nationella insatsstyrkan igen.

Annons