Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya framgångar för lag Norberg

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Lag Anette Norberg fortsätter att gå bra på SM-veckan. Under torsdagen tog man två ytterligare segrar. 

I går, onsdag, svarade lag Anette Norberg för en riktig skräll när OS-silvermedaljören Margaretha Sigfridssons lag slogs tillbaka med 5–2. Formen verkade ha konserverats över natten, och i dag vann lag Norberg sina två matcher i Trängens ishall.

Först ut var ett möte med Göteborg, som aldrig riktigt förmådde att ställa till med några större bekymmer för det Stocksundsbaserade kollektivet. 9–4 till lag Norberg slutade drabbningen.

– Göteborg var väl helt okej, men det kändes som att vi var bättre. De stod för en del missar som vi kunde utnyttja, säger Therese Westman, 17, dotter till Anette Norberg och en av fyra spelare (moster Catherine Lindahl och Åsa Linderholm är de övriga två) i truppen.

På eftermiddagen blev det desto tuffare. Karlstad, i vars uppställning Norbergs lagkamrater från VM-guldet 2011 i Esbjerg återfinns, tog ledningen med 2–0 i den första ronden, innan lag Norberg kunde ta sig ikapp och sedan vinna med 5–3.

– Den här matchen var tätare, men vi fick bättre kontroll efter ett tag och skapade många bra chanser. Karlstad spelade inte lika enkelt som Göteborg. Det gick bra för oss i dag över huvud taget.

Lag Norberg leder tabellen på SM-veckan med tre segrar efter lika många matcher. I morgon, fredag, står två drabbningar mot lag Hasselborg och lag Wranå på agendan.

– Vi vill såklart vinna. Det är inget vi har tänkt så mycket på, men visst har vi en chans att gå till final. Att spela här är kul, och isarna är verkligen jättefina. Det är en bra erfarenhet för mig att få vara med och spela med de äldre, och vi känner varandra ganska så bra. Samarbetet fungerar fint, säger Therese Westman.