Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya idéer för busstrafik i Örebro

Ett av de mest lyckade samarbetesprojekten är Electricity i Göteborg, där Volvokoncernen, Västra Götalandsregionen, Västtrafik, Götebrorgs stad, Chalmers, Energimyndigheten och flera andra företag och institutioner gick samma för att hitta en väg framåt när det gäller elektrifierade resor och transporter. I dag rullar 150 nya elbussar från Volvo på 34 linjer i Göteborgsområdet som ett resultat av detta

Det finns planering i vissa städer, helt olika Örebro där några få politiker tror att de har lösningen på Örebros kollektivtrafik med en liten gatstump genom en kort sträcka av Örebro.

Jag håller med de som förespråkar Folkomröstning för att se vad Örebroarna vill ha. Hoppas att man kan göra något för att stoppa byggandet av BRT. För en så relativt liten stad som Örebro så behövs en mycket flexiblare kommunikation med mindre enheter som kan köras kors och tvärs och med en slinga runt staden för att snabba på kommunikationen.

Jag är nöjd med bussarna som det är i dag, men man kan hellre göra bussfiler, ge förtur i trafikljus och så vidare för att snabba på bussarnas framfart.

”kja”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel