Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya kommunchefen på plats

Den närmaste månaden kommer han att intervjua ett 40-tal politiker, kommunala tjänstemän, företagare och andra i samhället samt regionala företrädare. Målet är att få en så allsidig bild som möjligt av Ljusnarsbergs kommun.
– Mitt syfte är också att ta reda på kommunens svagheter, styrka och hot, säger Tommy Larserö, ny kommunchef i Ljusnarsberg.

- Jag hoppas också det framkommer om jag ska förvalta eller försöka utveckla kommunen. Jag hoppas de flesta förväntar sig att jag ska försöka utveckla Ljusnarsberg.

Tommy Larserö har bland annat varit kommundelschef i Örebro.

Den tiden gav honom mersmak. Han ser fram emot att åter-igen ha ett chefsjobb där han får ta hela ansvaret för den kommunala verksamheten.

– Som kommunchef får jag lära mig mycket. Det är ett komplext uppdrag.

– I en kommun av den här storleken får jag chansen att komma nära verksamheten. Det som gör det här jobbet extraspännande är att jag tidigare jobbat i länets sydspets och i mitten. Nu väntar den minsta kommunen i norra länsdelen.

Nye kommunchefen är nyfiken på mycket. Han tycker det ska bli spännande att se hur den politiska organisationen fungerar.

– Här är det kommunstyrelsen som har helhetsgreppet. Jag är också nyfiken på företagsverksamheten.

– Vad jag förstår finns det många kreativa småföretag.

Tommy Larserö beskriver sig själv som prestigelös och att han vill jobba mycket i dialog samt vara tydlig som ledare. Dessutom vill han ha ordning och reda.

– Jag vill ha medarbetare runt omkring mig som vill ta initiativ. Jag vill också att folk vågar pröva saker.

– För mig är det okej att misslyckas ibland. Hellre det än inga egna initiativ. Min ambition är att skapa en atmosfär där alla anställda är nöjda, vill utvecklas och även vara ambassadörer för kommunen.

Är jobbet som kommunchef i Ljusnarsberg en anhalt för dig?

– Det kan jag inte säga. Jag har inte tänkt i de banorna. Däremot ser jag jobbet som en spännande utmaning.