Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya krogreglerna: Starta kvällen klockan 19:30 – och slipp stökiga gäster

Regeringen vill förbjuda alkoholförsäljning efter kl 22. Mitt förslag till alla fantastiska krogägare som sköter sina restriktioner är:

Starta krogkvällen redan kl 19.30, gästerna kommer och beställer mat och dryck före kl 22. Varför vänta till kl 23 för att gå på krogen? Man passar på att träffa vänner för att ha det mysigt och skoj tillsammans. Det går ju att beställa en extra drink eller två före kl 22 ”för säkerhets skull”. Får man inte dansa är kvällen ändå inte som den brukar.

Jag tror att den här kvällen skulle slippa få stökiga gäster. Man umgås som en vuxen och håller avstånd som man ska just nu.

När det är dags att stänga dörrarna har personalen tid att ta hand om allt som behöver tas om hand, gästerna går hem och dagen efter får de uppleva något ovanligt, de har gjort en krogkväll på samma sätt som morsan och farsan gjorde. Dessutom var det nog lättare att vakna dagen efter. Lycka till säger jag till dig krogägare som vågar testa mitt förslag.

Jag förstår er oro hur ni ska få er verksamhet att bli någorlunda lönsam. Jag kanske kommer också.

”Kullan”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel