Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Leaderpengar till nya projekt

Laxå, Ervalla och Åtorp. Det är tre orter som ska utvecklas och få en synlig plats på Sverigekartan med hjälp av eu-bidrag från Leader Mellansjölandet.

Annons

På ett arbetsutskottsmöte den 10 maj beslutade Leader Mellansjölandet att bevilja ekonomiskt stöd till tre förstudieprojekt i Laxå, Ervalla och Åtorp.

Båda förstudieprojekten i Laxå och i Ervalla beviljades 30 000 kronor vardera, medan projektet i Åtorp beviljades 12 000 kronor.

I Laxå vill man starta ett företagarnätverk för att kunna kartlägga resurser och behov hos de lokala företagen och därigenom kunna samordna framtida investeringar, matcha resurser efter aktuell situation och stärka det lokala näringslivet. Projektägare är Laxå kommun

I Ervalla går projektet ut på att genom samverkan mellan lokala företagare marknadsföra Ervalla. Bland aktiviteterna så kommer det att arrangeras en bomässa, produceras en lokal telefonkatalog och aktivt informera om Ervalla. Projektägare är Ervalla bygdelag och Företagarrådet.

I Åtorp så vill Åtorps Utvecklingsgrupp följa upp Åtorps vision 2010. Tanken är att ett nytt arbete ska ta fram en ny vision för Åtorp och 2020.

De tre projekten kommer att få sina eu-bidrag efter det att kostnaderna har redovisats till Leader Mellansjölandet.

Leader Mellansjölandet stödjer projekt där olika aktörer på landsbygden samarbetar för att utveckla sin hembygd och stärka landsbygdens ekonomi.

Eu-bidraget kommer från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Annons