Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya lokaler för Kris mc

Kris i Örebro har skaffat en lokal i CV-området för sin motorcykelklubb.

– Vi får större utrymmen, och läget är helt perfekt, säger Lasse Liljegren, lokal klubbordförande för Kris.

Kris, Kriminellas revansch i samhället, har tidigare haft en mc-lokal i bostadsområdet Väster park.

Ostört läge

Den nya lokalen har ett ostört läge där den ligger i CV-området, gamla Centralverkstäderna, där det i dag finns många företag. Möjligheterna att meka med motorcyklar är stora, för lokalerna är till ytan 100 kvadratmeter.

– Vi har verktyg och maskiner, och det kan användas av medlemmarna, säger Lasse Liljegren.

Kris MC, som klubben heter, startades för något år sedan som ett alternativ till kriminella mc-klubbar.

– Vi har nolltolerans mot droger och det är hederlighet som gäller. Kris MC ska vara ”som en morot”, det ska vara kul att vara drogfri, säger Peter Alm, i mc-klubben.

Hur många mc-burna medlemmar finns i Kris Örebro?– Förra året var vi runt nio personer, säger Lasse Liljegren, som själv äger en Harley Davidson.

Alexander Wolf inflikar att man inte nödvändigtvis behöver äga en egen motorcykel för att vara med gänget i mc-klubben.

– Man kan mycket väl komma hit och hjälpa till att skruva, ja till och med låna en hoj och köra lite. Vi har ju en ungdomsavdelning i Kris, och där finns många killar och tjejer som gillar allt som brummar.

Behöver man vara engagerad i Kris för att gå med i mc-klubben?– Nej det är inget krav. Man kan till och med äga en japansk motorcykel, säger Lasse Liljegren och skrattar.