Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya medaljer till länslyftarna i SM-veckan

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Torsdag och fredag var det ÖKK:s tyngdlyftare som fixade medaljfest i Norrköping. På lördagen slog klubbens styrkelyftare till.

Ja, när styrkelyftarna på lördagen övertog arenan vid SM-veckan i Norrköping från tyngdlyftarna fortsatte medaljerna att ramla in till länet – och mer specifikt till Örebro KK.

På förmiddagen tog Syd Seow guld i knäböj i herrarnas 66-kilosklass efter att ha klarat 180 kilo, 2,5 mer än tvåan Kim Larsson, Jönköping (totalt blev Seow sexa på 487,5 kilo efter 100 kilo i bänkpress och 207,5 i marklyft), och på eftermiddagen följde Monica Björn upp med två bronsmedaljer i 47-kilosklassen, sammanlagt på 250 kilo, och i knäböj med 90 kilo (i bänkpress tog hon 47,5 kilo, i marklyft 112,5) samtidigt som Carl-Erik Dang tog guld i bänkpress, med 157,5 kilo, och silver totalt, på 597,5, i herrarnas 74-kilosklass (efter 200 i knäböj och 240 i marklyft, där det blev delat brons). Dang var bara 0,5 kilo från guld, sedan Vagnhallens Sharam Alborz drämt till med svenska rekordet 275,5 kilo i det avslutande marklyftet.

Tävlingarna i Norrköping är SM i klassiskt styrkelyft, utan hjälpmedel som lyftartröjor och -dräkter.