Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya oroligheter i Oxhagen

Polisen samlade under onsdagskvällen en stor styrka i Oxhagen för att kväsa ett begynnande upplopp. Mellan 25 och 50 personer rör sig i området.

Annons

- Vi är där med en skaplig resurs eftersom det är mycket ungdomar och yrkeskriminella som rör sig i området. En del är missnöjda med att vi stör deras narkotikahantering, det är det som är grundtemat, berättar polisens vakthavande befäl Kenneth Johannesson.

Polisen uppger sig ha hittat mängder av stenhögar i området och en del stenar har även kastats mot polisen. En polisbil ska ha träffats men hittills har ingen människa skadats. Enligt Kenneth Johannesson ligger två tidigare polisinsatser mot kriminella bakom de senaste oroligheterna.

Under kvällen ska en man ha blivit av med körkortet sedan han visat tecken på drogpåverkan i en trafikkontroll. Ytterligare en man tros ha kört drogpåverkad i hög hastighet på cykel- och gångvägar.

- Han blev av med bilen. Men eftersom han lämnat bilen så kunde vi inte beslå honom med körningen. Han är en av oroshärdarna och har avlägsnats.

Kenneth Johannesson vill inte uppge hur många poliser som sats in i Oxhagen.

- Vi har så vi klarar oss. Just nu är det relativt lugnt men de här har väl inget begrepp om att man ska gå hem och lägga sig när det blir kväll så de kommer nog vara uppe en stund till.

Uppdatering 03.29: Vid 02-tiden började stämningen lugna ner sig. Polisen trappade ner sin insats men är fortfarande närvarande.

Annons