Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya regler för bokning av kommunala lokaler

Att boka en lokal som sedan inte används, utan att avboka i tid, kommer i fortsättningen att innebära en extra kostnad för föreningar. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat om nya regler för att kunna utnyttja kommunens lokaler maximalt.
– Det här är ett led i att få ordning och reda, säger Marina Yazdani, kommunens fritidskonsulent.

Vissa föreningar har bokat tid i en hall och sedan inte använt den. De har heller inte bokat av lokalen i god tid innan. Samtidigt är en annan förening i behov av tid som missar en chans, trots att en lokal i själva verket står tom. Det är det här scenariot kultur- och fritidsnämnden vill undvika:

– Det är inget jätteproblem, men det förekommer. Vi har jobbat med de här reglerna i ungefär ett år och jag tycker att vi har kommit ganska långt. Nu har vi satt reglerna på pränt, säger Marina Yazdani.

Med de nya reglerna måste den som bokar en lokal boka av den i en viss tid innan lokalen ska användas. Görs inte det får man betala den vanliga taxan plus en avgift på 300 kronor. Reglerna varierar beroende på vilken typ av bokning det gäller. En säsongstid som inte används tre gånger i följd kan exempelvis gå över till någon annan.

Läs mer i måndagens NA.