Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya rinken är klar - nu hoppas byalaget på en ny generation skridskoåkare

Nu är det snart fritt fram för framtidens skridskoåkare.
Nya rinken står äntligen klar. Nu väntar bara eldsjälen Christer Lindgren på att minusgraderna ska komma för att stanna.

Sedan 1977 har Via byalag sett till att det har gått att åka skridskor vid rinken i Hackvad varje vinter. Under årens lopp har sargen dock slitits ned alltmer och i maj revs den.

Därefter har Christer Lindgren och några fler lagt ned åtskilliga timmar på att snickra en ny sarg. För en tid sedan restes den och i samma veva ordnade byalaget också ny belysning runt rinken. Christer har varit en trogen "vaktmästare" om vintrarna.

–Jag brukar vara här och spola två gånger om dagen. Vi tar vatten från Täljeån, berättar han och visar runt inne i baracken intill rinken.

Förr om åren åktes det mycket skridskor på isen. Med åren har det blivit lite sämre med det, men nu hoppas Lindgren att barnen till de "hemvändare" som köpt hus i och omkring den lilla orten ska snöra på sig skridskorna.

Kanske är Edwin Cederberg en av dem. Under lördagen spanade han in nya rinken tillsammans med sin morfar, Hackvadsbon Per Eriksson.

–Det är en generationsväxling här nu. Nu kommer barnen till de som åkte skridskor här förr om åren, säger Per Eriksson, som hoppas på mycket aktiviteter på platsen framöver.