Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya skador stör ÖSK

Skadorna fortsätter att ställa till det i ÖSK:s säsongsförberedelser. Mot Helsingfors tillkom två nya namn på listan: Ahmed Yasin och Patrik Anttonen.

Värst såg det ut för nyförvärvet Ahmed Yasin. Han gick upp i en luftduell i straffområdet och hamnade sedan snett med vänsterfoten i landningen.

- Jag fick hela tyngden över vristen i en onaturlig vinkel. Det gjorde fruktansvärt ont och jag kände hur den svullnade direkt, säger han.

Ahmed Yasin kröp över kortlinjen och fick genast behandling av Urban Juneholm, ÖSK:s naprapat som är med på resan. Liggande med lindad fot i högläge följde sedan Yasin andra halvlek från sidan.

- Det var otäckt eftersom jag först inte hade någon känsel i tårna. Men jag hoppas det bara är en stukning.

Urban Juneholm bekräftar den teorin. I detta första läge.

- Jag tror det är en kraftig stukning. Men hur allvarligt det är vet man först när blödningen lagt sig. Det blir i alla fall inget mer spel för honom i denna turnering, säger han.

Det blir det knappast heller för Patrik Anttonen. Han gjorde sitt första matchinhopp efter sitt kontraktsuppehåll direkt efter pausvilan. Men tvingades halta ut en knapp halvtimme senare.

- Jag fick ont i ljumsken och kring magen redan efter tio minuters spel. Det är ett problem jag haft från och till sedan i somras, säger han.

- Mitt flås har jag kunnat hålla igång men jag ligger efter de andra i laget med det fotbollsmässiga.

Du är inte särskilt orolig alltså?- Nej, jag har fått en viss vana på hur man ska sköta sånt här för att komma i form.

Enligt Urban Juneholm är det en typisk överbelastningsskada.

- Patrik behöver stärka upp lite muskler, sedan ska det inte vara någon fara längre fram. Men något mer spel i Finland blir det nog inte.

För stunden bekymrar detta ÖSK-tränaren Sixten Boström allra mest.

- Tre matcher på fyra dagar kan bli lite väl tufft med tanke på hur få spelare vi har tillgängliga här. Särskilt på anfallssidan börjar det ta slut. Men jag är inte orolig inför seriestarten, säger han.

Inför turneringen lämnades William Atashkadeh, Simon Leonidsson, Johannes Skoglund och Simon Nurme hemma. Marcus Astvald blev också kvar på grund av magsjuka.

Sixten Boström valde sedan att helt vila Andreas Haddad, Magnus Kihlberg och John Alvbåge när det var dags för avspark på torsdagen. Och Nordin Gerzic byttes ut redan i halvtid för att sparas efter en segdragen infektion.