Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya socialchefen vill ha nöjd personal

Askersunds nya socialchef Inger Adolfsson är nu på plats. Hon lämnade motsvarande tjänst i Nora för att bland annat få jobba mer med barn och unga.

Några frukter har fått ta plats på bänken för att göra socialchefsrummet i Rådhuset en aning mer ombonat. När NA träffar Inger Adolfsson efter en och en halv arbetsdag på nya jobbet berättar hon att hon hittills haft fullt upp med att följa introduktionsprogrammet och träffa så många medarbetare som möjligt. Rummet hinner hon nog bo in sig i.

Det Inger Adolfsson hunnit se av den sociala verksamheten i kommunen har i alla fall lämnat en positiv bild på näthinnan. Men visst ser hon fram emot att få utveckla verksamheten ännu mer.

– Min filosofi är att alltid utgå från brukarperspektivet. Det hänger väldigt tätt ihop med att man har en nöjd personal. Alla medarbetare vill ju göra ett nära och varmt arbete, och man kan ha en organisation som stödjer eller motarbetar det. Jag tror det betyder mycket hur man organiserar sig, säger Inger Adolfsson.

I tre och ett halvt år har hon jobbat som socialchef i Nora. Där är det uppdelat så att alla frågor som rör barn och unga behandlas av barn- och utbildningsförvaltningen. I Askersund ligger en del av det på socialförvaltningen, och det var bland annat därför som Inger Adolfsson sökte sig hit. Det är i arbetet med barn som hon har sin bakgrund, berättar hon.

Men även andra frågor tycker hon är spännande, som hur man ger bästa möjliga omsorg till äldre och funktionshindrade. Inger Adolfsson ser positivt på att man alltmer går ifrån systemet med att placera folk på institution, och i stället ger så mycket som möjligt av vården i det egna hemmet.

– Det finns många goda exempel på att man kan jobba på ett mer humant sätt utan att det behöver bli dyrare, säger hon.