Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyförvärvets första ÖSK-minuter: "Var spelsugen"

ÖSK U21 inledde sin allsvenska säsong med att spela 0–0 borta mot Sirius.Nyförvärvet Maic Sema fick göra sitt första framträdande för klubben.– Det var verkligen kul att få spela igen, säger han.

Insatsen från laget i stort var ingen höjdare.

– Det syntes att vi hade några spelare som inte spelat så mycket den senaste tiden. Ringrostigt till en början. En okej prestation, men lite mer kvalitet i vissa situationer så hade vi kunnat vinna, säger tränaren Axel Kjäll.

Samtidigt var det ÖSK som var närmast segern.

– Vi hade fler chanser och fler ”nästanlägen”. Vi måste vara mer effektiva när vi kommer till avslut, eller ska slå den sista passningen. Samtidigt var försvarsspelet relativt stabilt. Vi släppte inte många chanser. Och när vi gjorde det så var Oscar Jansson stabil, säger Kjäll.

Han kunde glädjas åt Maic Semast första ÖSK-minuter.

– Han fick 60 minuter. Det positiva var att han kunde genomföra det utan problem från sin tidigare skada. Han gjorde en okej prestation även om han har en bit till matchform, säger Kjäll.

Sema själv säger så här om att vara tillbaka i spel efter sin lårskada.

– Det var kul att få spela igen, det var längesen jag gjorde det. Och det kändes bra kroppsmässigt, jag kände inte av någonting. Sedan kändes det så klart att det var längesen man spelade. Tempot är inte riktigt där och det handlar om att få upp det nu.

Du var spelsugen eller?– Ja, jag var riktigt spelsugen. Jag har varit det hela tiden sedan jag sett laget spela. Nu är det skönt att få ha gjort en match.

A-laget spelar på lördag mot Mariehamn. Kan du vara med då?– Vi får se hur kroppen reagerar. Det gäller att återhämta sig nu och sedan träna bra inför det, säger Sema.

Noterbart i övrigt var Patrik Haginge gjorde comeback efter sin skada.