Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nygammal politiker toppar KD:s lista

Han steg av på tågets högra sida. Musikern och läraren Tomas Hagenfors flyttade nyligen till Hallsbergs kommun – och kliver nu upp i toppen på Kristdemokraternas lista inför valet.

Hallsberg är en bra kommun, men det finns saker som skulle kunna bli ännu bättre.

Engagerar sig igen

Det anser Tomas Hagenfors. Därför engagerar han sig som politiker – igen.

– Jag har ju varit aktiv tidigare, även om det är ett tag sedan, både i Örebro och Kumla, säger han.

Värvad direkt

I Hallsberg blev han värvad så fort han klev av tåget, kan man säga.

Han har redan varit ordförande i ett år, för kristdemokraterna (KD) lokalt. Och han lämnar ingenting åt slumpen.

– Jag har suttit med och lyssnat på varje möte i kommunfullmäktige hela året, och ställt frågor på allmänhetens frågestund. Men visst kliar det i fingrarna att få ge sig in i debatten!

Vad har du fått för intryck?

– Kommunalrådet Doxryd är tillmötesgående och vill ta vara på goda idéer. Han får beröm för sitt ledarskap, för att han anser samarbete vara bättre än konfrontation. Det känns väldigt bra.

Och hur blir det med era profilfrågor?

– Att man vill arbeta pres-tigelöst och ta gemensamt ansvar för kommunen betyder inte att man går i ledband. Kd kanske lägger en egen budget, eller ihop med den lokala alliansen, säger Hagenfors.

Minst fyra stolar i kommunfullmäktige, helst fler, har Kristdemokraterna i Hallsberg tänkt sig efter höstens val.

Efter Hagenfors kommer två trotjänare på listan, Birgitta Liljerås och Helena Berghed. På plats fyra finns nykomlingen Mikael Angestjärna från Pålsboda.

– Han kommer från nykterhetsrörelsen där han jobbat aktivt. Mikael tror vi mycket på, säger Hagenfors.

Listan är en ganska jämn mix av damer och herrar. Jakob Högberg är yngst med sina 18 år. Tomas Hagenfors värdesätter blandningen av yngre och äldre politiker i den lokala KD-skaran.

– De äldre är en viktig målgrupp för oss, och behövs också i det politiska arbetet. En av våra hjärtefrågor är att kommuninvånarna ska känna sig trygga, och då tänker vi på både äldreomsorgen och skolan, säger Hagenfors.

KD vill också lägga mer krut på att göra Hallsberg till en kommun med god hushållning, som är klimatsmart i allt som görs.