Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyheter på gammal marknad

Ängen är full av bilar och i marknadsstånden är godsaker och hantverk uppradade. Årets version av Lerbäcksmarken innehåller många nyheter och på barnens marknad har varorna redan börjat sälja slut.

Annons

Ett stenkast bort ligger barnens marknad. Bakom sitt marknadsstånd sitter Hanna Jonsson och tuggar på en nektarin. Hon går i tvåan på Rönneshytta skola och har förberett sig för marknaden i fyra dagar. Hon och hennes mamma har bakat syltkakor, maränger och gjort rabarbersaft och flädersaft. Flädersaften är redan slut.

Lär sig mycket

Hon tycker att det är roligt att sälja och att man lär sig mycket.

– Ja, man lär sig räkna. Om man får en hundralapp och har sålt något för tjugo kronor så ska man ge åttio kronor tillbaka, säger hon.

I grannståndet står Anna Gunnarsson, Jonna Eriksson och Sofia Eriksson. De säljer stickade vantar och idéträd. Idéträden är krukväxter med lappar till blad. På varje lapp står ett förslag på något man kan göra.

– Jag fick idén en gång när jag hade långtråkigt, berättar Anna Gunnarsson.

Fler nyheter

Barnens marknad är ett nytt fenomen på Lerbäcksmarken. Nytt är också årets husband What ELS. Medlemmarna Stina Karlsson, Lovisa Vieweg och Emma Larsson tar igen sig i närheten av scenen. Första spelningen gick bra, de fick många applåder, flest fick låten Free Falling. Att spela har varit kul, men de är osäkra på om de vill vara marknadens husband i 25 år, precis som det förra.

Mandeldoft

Doften av brända mandlar ligger konstant över marknadsplatsen. Människor hälsar på bekanta till höger och vänster.

Bra recension

Några som har träffat bekanta är grannarna Ulla Carlsson och Arne Andersson från Tived. För Ulla är det första gången på marknaden och hon ger en fin recension.

– Det är en bra marknad, här finns allt!

En bit bort står Paul och Mats Särnholm från Tived handel och delar ut smakprov av Tivedsrökt skinka. För dem är det också första gången på marknaden.

– Vi har mycket att göra i affären på sommaren så vi brukar inte åka på marknader, säger Paul.

Det rör sig på ängen, nya bilar kommer och nya bilar åker. Vid scenen börjar Richard Swanström spela.