Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt beslut om vårdnadsbidrag

Nu har majoriteten i kultur- och bildningsnämnden åter beslutat införa vårdnadsbidrag från den 1 juli. På tisdag nästa vecka avgör kommunfullmäktige frågan definitivt.

Ärendet har tidigare återremitterats från kommunfullmäktige och behandlades därför i måndags av kultur- och bildningsnämnden. Inga nya fakta eller frågor kom egentligen fram under sammanträdet. Socialdemokraterna reserverade sig mot majoritetens beslut med motiveringen att det inte finns pengar och att man inte vill spara inom skolans verksamhet.

– Det är fel att skära ner på befintlig verksamhet och införa något helt nytt, säger Gunilla Pihlblad (S), ledamot i kultur- och bildningsnämnden.

Ställde uppOrdförande Håkan Söderman (M) hävdar att socialdemokraterna från början ställde upp på besparingarna i skolan när beslut fattades om internbudgeten — Men nu har de backat, säger han. En fråga som S ville ha svar på är var de 400 000 kronor som införandet av vårdnadsbidraget kostar i år skall tas. Nästa år kan kostnaden bli den dubbla. Svaret blev att det skärs ”jämnt över” inom hela verksamheten utom i förskolan för den är alla politiker överens om inte skall spara.

Läs mer i torsdagens NA.