Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt förslag: Flytta hemtjänsten till polishuset

När polisen flyttar till stadshuset kan hemtjänsten flytta till polishuset. Den idén framför Lennart Björk i ett medborgarförslag.

Synpunkterna har varit många om Hemtjänstens hus i Klockarbacken som öppnade strax innan jul. Lennart Björk föreslår i sitt förslag att hela flytten tas upp till granskning.

Lennart Björk befarar att flytten har gjort att både personal och vårdtagare mår sämre. Han vill se förändringar.

Han hoppas att kommunstyrelsen kan var prestigelös och åtgärda problemet genom att flytta hemtjänstens hus.

Han har också ett förslag på en lämplig lokal.

– När polisen ska flytta till stadshuset så blir ju polishuset på Magasinsgatan ledigt, säger han och förtydligar att han inte närmare kollat upp ägoförhållanden och hyresnivåer i de lokalerna.

Polishuset uppfyller dock det främsta krav Lennart Björk tycker man kan ställa på hemtjänstens hus.

– Lokalerna måste ju in till centrum där flesta brukarna finns, säger Lennart.

I brevet hänvisar Björk till en insändare i NA där det befarades att hela hemtjänsten skulle kollapsa med anledning av flytten.

Det som främst kritiserats är att avstånden blivit längre för personalen. Flytten sammanföll med hårt vinterväder vilket gjorde det svårt för personalen att ta sig fram. Det förvärrades dessutom av att bilparkeringarna saknade motorvärmare och att det inte finns cykelrum för tjänstecyklarna.

Personalen anser också att kontakten med arbetskamrater har blivit sämre och samarbetet med sjuksköterskorna har minskat i de nya lokalerna.