Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt kryss på bortaplan för ÖSK

Alhassan Kamara satte 1-0 för ÖSK. Men en olycklig Erik Lund orsakade en straff som Assyriska förvaltade till 1-1. Det blev slutresultatet i toppmötet.

Annons

Se NA-tv med Andreas Haddad och Oscar Jansson. Klicka på länken nedan.

Assyriska inledde matchen klart bäst och förre Degerforsspelaren Christopher Brandeborn fick öppet mål efter att Oscar Jansson räddat Admir Aganovic friläge. Brandeborn avslutade behärskat, men Ilir Berisha hade hunnit ner till mållinjen och nickade undan den.

Assyriska hade spelövertaget i första halvlek, men ÖSK fick ett gyllene läge att ta ledningen det sista som hände. Yasins vänsterfrispark nådde Kalle Holmbergs skalle. Nicken stenhård, men räddningen av Robin Malmqvist lysande.

Holmberg blev sedan utbytt i paus i förmån för Marcus Astvald. Och ÖSK blev allt bättre i den andra halvleken och ett ledningssmål skulle också komma. Oscar Jansson skickade iväg en lång frispark som nådde ända ner till Assyriskas backlinje. Där fanns en påpasslig Alhassan "Crespo" Kamara och snodde bollen. Han blev helt fri och placerade behärskat in 1-0 i den 55:e minuten.

Men det blev ingen långvarig glädje. Bara fyra minuter efter var Erik Lund, som fick chansen i startelvan igen i stället för Samuel Wowoah, olycklig när han drog ner Christopher Brandeborn i straffområdet. Solklar straff som Christer Youssef behärskat rullade in.

Det blev en tillknäppt avslutning på matchen med två bra försvarande lag. Det blev aldrig riktigt farligt och toppmötet slutade 1-1. Därmed är Assyriska fortfarande före ÖSK i tabellen på andra plats. Båda lagen har lika många poäng, tio, men Assyriska är ett mål bättre i målskillnaden.

För ÖSK är det match igen redan på onsdag hemma mot Ängelholm på Behrn arena.

Klicka här för att komma till matchrapporten! Den drar i gång 13.00.

Läs mycket mer i måndagens NA, papperstidningen som du också kan köpa som e-tidning här nedan i morgon bitti.