Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt liv i Hurtigtorpet

Det sker mycket med positiv frenesi inom Hurtigtorpets område i Hällefors. Tidigare år fanns en viss grinig snegling från de mest inbitna mot de som motionerade med annat än löpning, orientering och skidåkning.

Saken är väl att området i stort sett alltid saknat just motionärer då man sällan sett en enda person i spåren. Men nu sker något, vad det beror på kan alltid diskuteras. Det är med glädje jag vistas i området; ett utegym har byggts som används flitigt av alla de slag, någon har placerat en massa bildäck vid gymmet, vilket skapar mer träning om fantasin får flöda. Det byggs banor för diskgolf vilket är underbart, kan dock se en oro då dessa banor sträcker sig över stigar och barkspåren som folk vistas på då det kan bli lite farligt om kastare inte är uppmärksamma.

För en tid sen mötte jag en yngre man som kom på en cykel, vi började tala med varandra, han nämnde att de vill få några cykelstigar offentliga för att få unga och äldre att cykla mountainbike. Såg några grabbar utöva kampsport i full mundering, ett par fotbollsmål finns, synd bara att gräsmattan är som en offroadpark. Några gigantiska barkhögar som förhoppningsvis ska återställa det Samhällsbyggnad sabbade, men det blir nog bra med det, till slut.

Det är trevligt att äntligen se människor i området. Inte nog med det, nu ska faciliteten renoveras vilket är riktigt trevligt. Viktigt att spelregler sätts upp så alla kan samsas i området på lika villkor.

”Motionären”

Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel