Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt LSS-boende ska byggas

Ett nytt LSS-boende ska byggas i Laxå kommun. Laxå kommun går i borgen för Laxå Kommunfastigheter AB:s lån på 11 miljoner kronor.

Annons

Igårkväll beslutade kommunfullmäktige i Laxå kommun att gå i borgen för ett lån på 11 miljoner kronor. Lånet tar det kommunala bolaget Laxå Kommunfastigheter AB för att kunna bygga ett nytt LSS-boende i Laxå. Laxå kommun går även i borgen för löpande ränta och kostnader för Laxå kommunfastigheter AB:s låneförpliktelser avseende nybyggnationen av LSS-boendet.

Borgenförbindelsen gäller i tio år innan den preskriberas.

Innan kommunfullmäktigemötet hade kommunstyrelsen ett extra insatt möte där det beslutades om borgenförbindelsen.

Förslaget om att Laxå kommun går i borgen för Laxå Kommunfastigheters lån på 11 miljoner kronor klubbades igenom. Folkpartiet var dock av en annan åsikt.

– Vi tycker att ärendet har hanterats illa. Det beslutades först att kostnaden för nybyggnationen skulle bli 10 miljoner kronor. Nu fick vi veta att det är 11 miljoner kronor som nybyggnationen kostar. Har vi sagt att det ska kosta 10 miljoner kronor så är det som ska gälla, säger Sven-Erik Windh, kommunfullmäktigeledamot från Folkpartiet. Sven-Erik Windh lade till ett yttrande med fullmäktigebeslutet om Laxå kommuns borgen för LSS-boendet. Yttrandet innehåller påpekandet om att det hade beslutats om att nybyggnationen skulle få kosta 10 miljoner kronor och inte 11 miljoner kronor som det kommer att kosta idag.

Varför Laxå Kommunfastigheter AB väljer att investera i ett nytt LSS-boende i Laxå är för att minska Laxå kommuns kostnader när det gäller personer som är i behov av särskilt stöd och service. I Laxå finns det idag flera personer som väntar på att få en plats på ett LSS-boende.

Annons