Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt målvaktsbyte i ödesmatchen

Mot Guif petades målvakten Richard Larsson till förmån för David Jacobsen. I kvällens bortamatch mot OV Helsingborg är det Sebastién Ehnevids tur att stå utanför laget.

– Det är Ilijas beslut och jag litar fullt ut på honom, säger Ehnevid.

Varken Richard Larsson eller Sebastién Ehnevid har haft någon större säsong mellan stolparna hos Lif Lindesberg.

I takt med att laget radat upp förluster i elitserien har målvakternas insatser ifrågasatts allt mer. I förra veckans hemmamatch mot Guif beslutade därför tränaren Ilija Puljevic att peta Larsson till förmån för 21–årige David Jacobsen som övertygade stort i sin debut och får fortsatt förtroende i kvällens match mot OV Helsingborg.

– Självklart ska David få fortsätta. Han var riktigt bra i första halvlek mot Guif och tog verkligen chansen, säger målvaktsskollegan Sebastién Ehnevid.

Jacobsens storspel i debuten har därmed skapat en konkurrenssituation där tre Lif–målvakter slåss om två platser. Nu när Ilija bestämt sig för att ta tillbaka Richard Larsson till matchen mot Helsingborg tvingas Ehnevid stanna hemma. En inte helt van situation för honom.

– Nej inte direkt. Det känns konstigt att inte få vara med och hjälpa laget. Fast det är Ilijas beslut och jag litar fullt ut på honom, säger Ehnevid.

Puljevic själv säger så här om valet att låta Ehnvevid stå utanför laget:

– David är given efter insatsen mot Guif. Sedan gjorde Richard Larsson en bra insats senast vi mötte Helsingborg. Därför tog vi ut dem två till den här matchen.

Besviken men positiv

Ehnevid är självklart besviken över petningen, men ser han ändå positivt på den uppkomna konkurrensen på målvaktssidan.

– Det kan sporra oss att bli ännu bättre. Vi peppar alltid varandra oavsett vem som står, fast självklart vill jag spela så mycket som möjligt. Jag är nöjd med min säsong trots bottennapp i vissa matcher.

Eftersom att ingen tv–kanal sänder kvällens match i Helsingborg finns det bara ett sätt för Ehnevid att följa matchen på.

– Det får bli er matchrapport på na.se. Det känns nervöst redan nu att följa laget via datorn utan chans att kunna påverka.

Matchguide

Vad: OV Helsingborg-Lif Lindesberg.

När: Klockan 19.30.

Var: Idrottens hus, Helsingborg.

Följ matchen: Rapporter på na.se.