Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt Norr ska växa kring Svampenterminalen

Fråga till de styrande i Örebro: Vad finns för planer med gamla ASG-terminalen samt gamla Shellmacken på Norr? Har ni glömt bort att det finns kvar en stor skamfläck för Örebro? Vi har fått mejeriområdet som är en höjdare. Nu väntar vi på resten men det behövs nog en privat invensterarare för att något skall hända.

”Hagaby”

Örebro

Svar direkt:

Örebro kommun ser området kring Svampenterminalen och Holmens industriområde som stratgiskt viktigt att utveckla för att stadsdelen ska få en bättre sammankoppling med stadskärnan och de omgivande stadsdelarna. Kommunen arbetar nu med en plan för hur området på lång sikt ska kunna utvecklas genom en omvandling från industriområde med stor störningspåverkan, till en stadsdel med icke störande arbetsplatser, service, kreativa näringar, bostäder, parker, nya vägförbindelser med mera.

Ett förslag till långsiktig plan för områdets utveckling planerar kommunen kunna presentera under våren 2020.

Kommunen för dialog med aktörer och fastighetsägare i området. I dagsläget är det många aktörer som har välmående företag som kommer kunna bedriva verksamhet på området i många år till, men det finns också flera fastighetsägare som är intresserade av en omställning från exempelvis verksamheter till bostäder. Tanken är att omvandlingen ska kunna ske i lugn takt vartefter verksamheter flyttar eller bygger om.

Emily Folkö

Tf. enhetschef för översiktlig planering Örebro kommun, Stadsbyggnad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel