Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt ÖSK-beslut: Han får också gå

Ännu en mittback lämnar ÖSK. Inte heller Ilir Berisha erbjuds nytt kontrakt av klubben.

– Ett svårt beslut men vi har gjort en helhetsbedömning inför 2015, säger Magnus Sköldmark.

Ilir Berisha värvades i februari 2012 från FC Prishtina. Den 23-årige kosovoalbanen har under sina tre år i Sverige blivit en populär spelare bland ÖSK-fansen. Han gjorde sig snabbt känd för sin uppoffrande och kompromisslösa inställning på planen. Men hans tid i klubben har också varit kantad av skador.

Den allvarligaste en broskskada i höger knä som höll honom borta från en startplats i A-laget ett drygt år. Efter operation 2013 och mängder av rehabtimmar gjorde han comeback i allsvenskan i sommar när ÖSK den 13 juli förlorade med 4–1 borta mot Häcken. Därefter har det bara blivit ett kort inhopp mot Falkenberg och en match från start, seger 2–1 borta mot Gefle 29 september.

Ilir Berisha blev förra sommaren uttagen i Albaniens VM-kvaltrupp utan att spela. Efter sin återkomst i sommar har han debuterat för Kosovos nyerkända landslag.

Trots att ÖSK tidigare i veckan meddelade att mittbacken Magnus Wikström inte erbjuds nytt kontrakt blir det heller ingen fortsättning för Ilir Berisha.

– Vi har tagit beslutet att inte erbjuda honom en förlängning, säger ÖSK:s Magnus Sköldmark.

– Det var ett svårt beslut att ta. Han var tidigare en startspelare som gjort stort intryck på både laget och publiken. Men sedan den senaste skadan har han haft svårt att ta tillbaka sin startplats.

Är beslutet grundat på mer medicinska skäl än sportsliga?

– Det vill jag egentligen inte kommentera. Vi har gjort en helhetsbedömning av var vi vill stå med truppen när vi startar igen inför säsongen 2015. Vi har värderat hur vi ska satsa inför den och där ingår inte Berisha.

Två mittbackar lämnar. Det betyder alltså att ni ska värva en ny?

– Det är sedan en tid tillbaka en position vi tittar på. Vi jobbar brett i dagsläget men har så klart några namn vi kikat extra på.

Jönköping Södras mittback Joakim Karlsson har i dagarna gått ut och sagt att han har kontakt med en allsvensk klubb. ”Vi ska höras inom en tvåveckorsperiod igen”, säger han till sajten 24kalmar.se. 25-åringen har gjort två allsvenska matcher med Kalmar 2010 och 75 matcher i superettan med Jönköping. Han har dessutom ett utgående kontrakt. Men enligt Magnus Sköldmark är Joakim Karlsson inte aktuell för ÖSK.

– Jag har inte varit i kontakt med någon i Jönköping, säger han till NA.

I och med beskedet om Ilir Berisha så har ÖSK valt att avstå förlängning med samtliga spelare i dagens A-trupp med utgående kontrakt. De övriga är Magnus Wikström, Boris Lumbana, Mohammed Saeid och William Atashkadeh.

NA har utan framgång sökt Ilir Berisha för en kommentar. Men till ÖSK:s webbplats säger han:

"Jag vill tacka ÖSK för tiden som varit och samtidigt önska er lycka till i framtiden. Jag vill också tacka fansen som gett mig ett speciellt stöd under min tid i klubben".