Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt parti etablerar sig i länet

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Missnöjda sverigedemokrater har startat ett nytt parti, Framstegspartiet, och satsar brett i landet. Partiet siktar nu på platser i Örebro läns landsting och i några av länets kommuner.

Kent Boberg arbetar just nu för att etablera Framstegspartiet i Örebro län.

Partiet satsar på platser i kommunfullmäktige i Lindesberg, Kumla, Hallsberg och Örebro samt i landstinget. Kent Boberg har tidigare varit aktiv inom Sverigedemokraterna men hoppade av då han var missnöjd.

– Det kändes inte rätt. Det var för mycket tjuv- och rackarspel, säger han.

I dagarna skickar Framstegspartiet ut ett informationsblad där partiets åtta viktigaste frågor i valet presenteras. Hjärtefrågan är pensionen och partiet vill införa en minsta pension på 15 000 kronor i månaden. Pengarna ska tas från storbankerna.

Kan ni uppnå detta på landstings- och kommunalnivå?

– Nej, det måste till ett lagförslag i riksdagen. Men det gäller att folk vaknar, säger Kent Boberg och påminner om att partiet även ställer upp i riksdagsvalet.

Kommunalt har ni förslag på mindre skolklasser, har ni förslag på hur det kan finansieras?

– Vi har inte räknat på någon budget än, vi är rätt så nya, säger Kent Boberg men uttrycker att pengar kan tas från politikerlöner som han anser är för höga i dag.