Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt parti etablerar sig i länet

Artikel 10 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

Missnöjda sverigedemokrater har startat ett nytt parti, Framstegspartiet, och satsar brett i landet. Partiet siktar nu på platser i Örebro läns landsting och i några av länets kommuner.

Annons

Kent Boberg arbetar just nu för att etablera Framstegspartiet i Örebro län.

Partiet satsar på platser i kommunfullmäktige i Lindesberg, Kumla, Hallsberg och Örebro samt i landstinget. Kent Boberg har tidigare varit aktiv inom Sverigedemokraterna men hoppade av då han var missnöjd.

– Det kändes inte rätt. Det var för mycket tjuv- och rackarspel, säger han.

I dagarna skickar Framstegspartiet ut ett informationsblad där partiets åtta viktigaste frågor i valet presenteras. Hjärtefrågan är pensionen och partiet vill införa en minsta pension på 15 000 kronor i månaden. Pengarna ska tas från storbankerna.

Kan ni uppnå detta på landstings- och kommunalnivå?

– Nej, det måste till ett lagförslag i riksdagen. Men det gäller att folk vaknar, säger Kent Boberg och påminner om att partiet även ställer upp i riksdagsvalet.

Kommunalt har ni förslag på mindre skolklasser, har ni förslag på hur det kan finansieras?

– Vi har inte räknat på någon budget än, vi är rätt så nya, säger Kent Boberg men uttrycker att pengar kan tas från politikerlöner som han anser är för höga i dag.