Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt parti i Laxå

Det nystartade Laxåpartiets vision är att jobba för Laxås framtid. Partiet är ett missnöjesparti som vill jobba med lokala frågor som att satsa på ungdomar, Laxås skolor och underhåll av vägarna.

Den första mars registrerades Laxåpartiet som ett nytt parti i Laxå hos Valmyndigheten. Det innebär att Laxå kommuns invånare har ett nytt parti som de kan rösta på i kommunvalet i höst.

– Vi vill stoppa den nedåtgående trenden i Laxå kommun. Ska Laxå överleva som kommun så måste vi börja lyssna på varandra. Därför ska Laxåpartiet vara en bro mellan de politiska blocken i Laxå, säger Marko Pekkanen, ordförande och initiativtagare till Laxåpartiet.

Enligt Marko Pekkanen är Laxåpartiet ett missnöjesparti eftersom han och andra medlemmar inte känner sig hemma i de andra partierna.

– Vi måste göra något för att Laxå inte ska gå under, därför startade vi Laxåpartiet, säger Marko Pekkanen.

Några av frågorna som Laxåpartiet kommer att arbeta med är ungdomar, skolorna i Laxå kommun och underhållet av vägarna.

– Det finns mycket vi kan göra för ungdomarna här i Laxå. Varför inte arrangera ett LAN-party i Esab-hallen två gånger per år, nu när kommunfastigheterna har fått trådlöst nätverk, säger Peder Edvardsson.

När det gäller skolfrågan så ställer sig Laxåpartiet frågande till varför det ska byggas ett nytt resecentrum när det ska sparas in på skolan.

– Vart försvinner alla pengarna. Det undrar jag. Varför kan vi inte använda de byggnader som redan finns. Det finns mycket vi kan göra för att folk ska lockas hit. Varför inte göra ett mini-zoo på Saltängen för barnen, säger Marko Pekkanen.

Hur ska ni finansiera satsningarna?

– Frågan är om det var rätt att höja politikernas löner. Varför inte ta med företagen i Laxå mer. De kanske kan sponsra en skola, precis som Laxå special Vehicles AB sponsrar Esab-hallen, säger Marko Pekkanen.

Hittills har Laxåpartiet cirka 60 medlemmar varav fem sitter i styrelsen. Ordförande är Marko Pekkanen, Peder Edvardsson, vice ordförande, Helena Filipsson, kassör och sekreterare, Kirsi Hagman, ledamot och Markus Palmqvist, ledamot.

Idagsläget håller medlemmarna på att skriva ihop Laxåpartiets partiprogram.

– Vi har ideer och visioner. Tillsammans kan vi få Laxå på fötter, säger Marko Pekkanen.