Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt rekord för Åsa Fjellström

I söndagens NA berättade Åsa Fjellström, Karlslunds IF, om sitt tidigare rekord på 7.20 från 2004. I år gick hon i mål på 6.20 – plats 101.

Annons

Är du nöjd?– Ja det är jag. Det var ett mål att slå den tiden och det känns bra.

Hur kunde det gå så fort?

– Jag hade bra skidor. Sen hade jag lite draghjälp av min man Roland också som åkte med mig.

Var det lätt att åka i dag?

– Nej det var tungåkt, eller i alla fall inte jättelätt. Det gick lätt första 25 kilometerna, sen blev jag trött. Det går i perioder. Det är roligt när det står 89 kilometer till mål.

Vad hade du för taktik?

– Jag ville inte gå ut för hårt utan hålla ett jämt och bra tempo. Jag var lite orolig för starten att jag skulle bryta en stav eller liknande, men det gick bra.

Kommer du åka nästa år också?

– Det vet jag faktiskt inte. I alla fall åker jag Tjejvasan. Vi funderar på att ha ett lag i stafettvasan också med familjen (Åsa, Roland och barnen Elin och Frida) och en person till, man ska ju vara fem i stafetten. Mina barn vill förresten att det ska stå att jag är född 1970 och inte 1979 som det stod i tidningen.