Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt resecentrum reser sig i Storå

Efter många om och men är det sedan länge planerade resecentret i Storå på gång att förverkligas. I slutet av november ska det vara klart. Satsningen innebär bättre service både för tåg- och bussresenärer.

– Tidigare i år fick vi avbryta upphandlingen eftersom det blev dyrare än beräknat, säger Joakim Eriksson vid Bergslagens kommunalteknik.

Men efter en tid gick Lindesbergs kommun och Trafikverket in med ytterligare 250 000 kronor vardera. En ny upphandling gjordes.

– Det blev några kronor billigare än det första budet, säger Joakim Eriksson. Och då blev det klartecken för att sätta igång.

Satsningen omfattar nya busskurer, ny bilparkering och cykelparkering med 40 platser under tak. En gammal plåtbyggnad och ett par lastkajer har rivits. Trafikverket bidrog med pengar till rivingen av plåtbyggnaden.

En del av de fyllnadsmassor som schaktats bort har visat sig innehålla gruvavfall. En hög finns kvar och den ska det tas prover på.

– På ett ungefär vet vi vad högen innehåller, säger Joakim Eriksson. Men vi vill se hur det ligger till med gränsvärdena.