Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt stipendium till Schmidt

Pistolskytten Pontus Schmidt har tilldelats ett nyinstiftat stipendium.

Den 21-årige snabbpistolskytten får det nyinstiftade Ullmanska släktföreningens skyttestipendium till forne storskytten Torsten Ullmans minne.

Det här är första gången som detta stipendium delas ut.

Pontus Schmidt, Örebro Pistol och sportskytteklubb, får det med motiveringen att han  under året har visat osedvanlig begåvning och talang som pistolskytt.

- Vår förhoppning är att stipendiet ska ge förutsättningar till en fortsatt utveckling att bli en framstående skytt med siktet högt ställt, gärna mot OS-nivå i Torsten Ullmans anda, säger Thomas Ullman å släktföreningens vägnar, till skytteförbundets webbplats.

Stipendiet är på 5 000 kronor samt ett diplom. Utdelare var Torsten Ullmans dotter Bibbi Hedström och brorson Harald Ullman.

- Det är kul att man blir uppmärksammad. Det ger mersmak, säger Pontus Schmidt själv.

Torsten Ullman tog under sin framgångsrika karriär bland annat tre OS-medaljer (varav ett guld 1936), nio VM-guld och 52 SM-guld i grenarna fripistol, snabbpistol och grovpistol. 1937 tilldelades Torsten Ullman också Svenska Dagbladets bragdguld.