Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt våldtäktsförsök

Ytterligare ett våldtäktsförsök har anmälts. En 19-årig kvinna anmäler att hon vid 23.40-tiden i lördags, den 27 februari, utsattes för ett våldtäktsförsök vid Fabriksgatan på söder i Örebro.

Annons

Vid Krämaren, på Drottninggatan, kom två män i 20-årsåldern fram och började prata med henne. De slog följe med 19-åringen och nära Södra Kyrkogården började de göra närmanden och rycka i hennes kläder.

– Hon försökte fly men blev upphunnen av de båda som fortsatte sina försök, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Kvinnan hamnade i en snödriva och skrek intensivt på hjälp. Männen flydde då därifrån.

– När hon blev nedtryckt i snödrivan befann de sig vid Fabriksgatan 54.

Kvinnan har beskrivit männen som omkring 180-190 centimeter långa, en hade mycket kortklippt hår den andre en frisyr med längre hår.

Båda är ljushåriga, en av dem var klädd i jeans och jacka. 19-åringen har beskrivit att den andre var mera finklädd. Kvinnan tror de försvann i riktning mot Drottninggatan.

– Alla iakttagelser från 23-tiden och framåt är intressanta. Naturligtvis också andra tips som kan ha samband. Vi vill att den som har något att berätta hör av sig så vi får avgöra tipsets värde, säger Torbjörn Carlson.

Tips kan lämnas direkt till utredaren på telefon 019-156363.

Örebropolisen har sedan tidigare flera ouppklarade våldtäktsförsök och våldtäkter, senast ett försök på Varbergagatan och en våldtäkt i Oxhagen. Dessutom finns bland annat anmälningar om våldtäktsförsök på norr i Örebro, vid Universitetsområdet och på Gustavsgatan.