Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt VM-guld för Forsgren – med Tjernlund

Forsgren gjorde som i går – tog VM-guld. I dag i stafett med Tisarens Josefin Tjernlund.

Den lokala succén fortsätter i student-VM i Ungern.

Det första svenska laget i stafetten med OK TIsarens Josefin Tjernlund på den första streckan och Lilian Forsgren på den tredje och sista plockade hem ännu ett guld till Sverige.

Tjernlund var tvåa vid den första överlämningen. Endast slagen av det andra svenska laget i damklassen, där Lisa Risby sprang. Var 26 sekunder bakom när Helena Karlsson tog vid. Hon gick om det andra svenska laget direkt, men fick kämpa hårt för att hålla tjeckiskan Denisa Kosova bakom sig. Var till slut endast åtta sekunder före Kosova när Lilian Forsgren tog vid.

Det samtidigt som det andra svenska lag bröt.

Och liksom på den andra sträckan så var det Tjeckien som var de största utmanarna. Jana Knapova var faktiskt om Forsgren vid de tre första tidsmätningarna. Men sen knappade Forsgren in och tog sig förbi. Gick till slut i mål en minut och fem sekunder före tjeckiskan, och fem minuter och 37 sekunder föra Norge och Ingjerd Myhre på tredje plats.