Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oavgjort för Kumla i första kvalmatchen

Kumla IBK har tagit sig till sista steget på vägen tillbaka mot division 1.
Kvar står endast ett dubbelmöte med Kungsör på vägen mot avancemang.
Den första matchen spelades under fredagen och slutade 4–4.

Annons

Kumla IBK vann länets division 2-serie i överlägsen stil. Vinst i samtliga 18 matcher, endast en tappad poäng och en positiv målskillnad på 115 mål.

Därefter väntade slutspel mellan de fyra bästa lagen i division 2. Kumla slog då ut Örebro FBC, medan Örebro Innebandy Ungdom slog ut WSK Lindesberg. I finalen vann Örebro Innebandy Ungdom det första mötet med Kumla med 4–3. Kumlingarna vände dock i den andra matchen med seger 6–4.

Det gjorde att Kumla blev det lag som fick chansen att spela playoff till division 1 och där väntade Kungsör.

Lagen spelade den första matchen under fredagen och efter en period var ställningen 1–1.

I början av andra såg gästerna från Kungsör ut att göra ett ryck och gick fram till 3–1. Men Kumla reducerade innan perioden var över.

Hemmalaget fortsatte sedan trumma på och efter dryga åtta minuter gjorde man två mål med bara tio sekunders mellanrum. Gästerna fick dock sista ordet när man kvitterade med dryga två minuter kvar.

Returen spelas nästa helg och då krävs seger för att Kumla ska ta klivet tillbaka till division 1 där man spelade så sent som förra säsongen.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips