Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oavgjort i vänskapligt derby

Lagkamrater i Karlslund förra säsongen, i år bittra rivaler i ÖSK U respektive Rynninge. När lagen drabbade samman i det prestigefulla division två-derbyt delade Kalle Holmberg och Robert Dahm på poängen.

Att det skulle handla om teknik mot tyngd stod klart redan innan domare Mikael Andersson satt pipan i munnen. Unga ÖSK med en snittålder på 19 år mot välväxta Rynninge.

ÖSK hade stora problem att freda sig när Rynninge skickade fram mittbacksbjässarna Anton Karlsson och Joakim Signell till offensivt straffområde. Redan i femte matchminuten tryckte Karlsson in ledningsmålet och en knapp halvtimme senare utökade Signell till tvåmålsledning med en lobbnick. Båda målen kom efter hörnsparkar där hemmalagets försvarsspel var minst sagt valpigt.

- Vi var numret större än ÖSK i första halvlek, det var straffspark på varje fast situation, säger Robert Dahm.

Vände på stekenMen ungdomarna i ÖSK gav inte upp hoppet trots ett mörkt utgångsläge inför andra halvlek. En tidig reducering genom ett olyckligt självmål gjöt mod i hemmalaget som trummade på ordentligt i andra halvlek. Övertaget räckte dock inte längre än till en vacker kvittering på språngnick av Fedja Jelecak.

- Vi spelar bollen efter marken i andra halvlek, det var synd att vi inte fick utdelning i slutet, säger Kalle Holmberg. 

Dubbelt kryssMatchen i matchen mellan de forna lagkamraterna slutade även den oavgjort, i alla fall om man får tro huvudpersonerna själva.

- Han vann första halvlek men i andra var jag kanske lite bättre, säger Holmberg med ett skratt.

Läs mer om matchen i morgondagens NA, papperstidningen!