Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oavsett typ av regn så blir det sjö på ”prioriterade” gång- och cykelbanan

Regnet öser ner, ibland ett skyfall, andra gånger ett vanligt litet regn – men oavsett typ så förvandlas delar av gång- och cykelbanan genom Vivalla till en sjö nedanför utomhusbadet.

Det har blivit sjö vid varje regn, större eller mindre på den banan i evigheters tid. Varför åtgärdas inte detta? Dränering och rensning av brunnar hade hindrat både blöta fötter och ökat tillgängligheten. Denna bana tillhör det så kallade prioriterade cykelnätverket i Örebro, en motorväg för cyklister som börjar i Lundby, går genom Vivalla och sedan vidare mot Örebro centrum.

Enligt Örebro kommun ”riktar sig huvudcykelstråk i första hand till vuxna personer som vill kunna hålla en hög medelhastighet på sin resa, vilket lämpar sig bra för bland annat arbetspendling. Ett huvudcykelstråk har en bred och rak linjedragning med god belysning och tydlig orange markering. Huvudcykelstråken prioriteras vid vinterväghållning”.

Tyvärr verkar inte kommunen prioritera/ bry sig om att delar av detta huvudcykelstråk ligger under vatten så snart det regnar. Vid större regnmängder fylls både det asfalterade stråket och omgivningarna, så man får ta sig fram bäst man kan i vattnet.

Omvägar kan vara svåra att ta nu när ombyggnationer spärrar.

Uppenbarligen bor det inte några politiker i Lundby och Vivalla, ej heller någon från tekniska kontoret eller några från media, för då hade de både sett och sett till att detta blivit åtgärdat. För inte vill de med makt klafsa fram i sjöar så fort det regnar det minsta?

”Vivallabo”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel