Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Obefintlig busstrafik för landsbygdsbor

Nu är jag så innerligt trött på allt gnäll om långt till busshållplatser i Örebro, men inte en kotte bryr sig om hur de som bor ute i bygden ska ta sig till skola eller arbete när deras ”hållplatser” blir flera kilometer borta.

Jag har barnbarn och barn som bor utanför Pålsboda och åker till universitet och arbete i Örebro och gymnasiet i Hallsberg.

De har inte tillgång till bil så de ska gå på en smal, mörk väg cirka 40 minuter in till Pålsboda där bussen väntar. Strax efter kl 6 får en del gå för att hinna med bussen vid 7-tiden? En smal, mörk väg som oftast inte är plogad vid den tiden. Hur roligt är det, tror ni?

Hur många vill skicka i väg sin 16-åring på den vägen?

Allra värst är för de som bor i Svennevad och Hjortkvarn, men inte ett knyst har hörts från politikerna i Hallsberg som borde värna om sina invånare utanför centralorten I Region Örebro stirrar man kallt i pengapåsen och räknar på papper hur mycket man kan dra ner på servicen. Å målsättningen är Sveriges bästa länstrafik? Låt mig skratta!

Grundskolebarn får skolskjuts på grund av att vägen är så farlig, men när man sen ska till gymnasiet ska man helt plötsligt bara klara sig utan vidare.

Hur tänker ni egentligen eller gör ni det alls, när både vuxna och barn helt plötsligt bara ska ta sig till skola och arbete bäst de kan? Men det ska ju bli så bra i Örebro, så sluta gnälla över hållpatser där!

”En arg mormor i Hallsberg”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel