Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öbos nya mediabox väcker frågor

Artikel 3 av 6
Öbo och nya tv-mottagaren
Visa alla artiklar

Med anledning av att Öbo nu börjat installera de nya digitala mediaboxarna finns det frågor jag som hyresgäst gärna vill ha svar på:

Vad kommer det sig att Öbo inte gått ut med fullödig information till oss hyresgäster? Fick endast kortfattad information i februari. Som hyresgäst vill jag veta vad som gäller i förväg för att slippa överraskningar i efterskott, till exempel kostnader

Vad kostar det att skriva avtal med leverantör för att få SVT:s utbud?

Att koppla upp sig mot stadsnätet kostar. I den information Öbo gått ut med står det att SVT:s kanaler är gratis. Vad gäller?

I NA den 17 maj säger Öbo att man håller på att förhandla gällande ett basutbud till hyresgästerna. När beräknas detta avtal vara klart? Hur får jag som hyresgäst tillgång till detta basutbud?

Hyresgäst som idag inte är uppkopplad mot stadsnät har rabatt på hyran. Kommer denna rabatt att försvinna när Öbo installerar den digitala mediaboxen?

Tacksam för svar.

Lise-Lotte Sjöblom

Örebro

Svar direkt:

Vi har full förståelse för att du och säkert andra önskar information om kostnader och eventuella rabatter. När beslutet togs om att Öbo nu väljer att övergå till ett helt digitalt erbjudande fick alla Öbo:s hushåll ett allmänt informationsbrev om att vi behövde besöka var och en för att installera de nya mediaboxarna.

Det kommer att finnas ett digitalt basutbud för den som vill ha det (hur det alternativet ser ut är inte helt färdigt ännu). Den som väljer detta alternativ behåller den rabatt man tidigare haft om man inte valt någon annan tjänst än ett basutbud. Vill man nu ha ett större utbud väljer man ett tv-abonnemang via en tjänsteleverantör och då tas rabatten bort.

Alla erbjudanden från de olika tjänsteleverantörerna finns på orebro.openuniverse.se. Väljer man basutbudet behöver man även en box för detta. Den beställs samtidigt som man väljer basutbud. Vi uppdaterar informationen på vår hemsida och det är där du hittar aktuell information om hur de olika valen fungerar på vår hemsida under ”Boendeinformation”.

Örebrobostäder AB

Harriet Arnold

cvhef kommunikation & marknadsföring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel