Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öbos valfrihet är i själva verket en indirekt hyreshöjning

Häromdagen läste jag en insändare i NA om att Öbo slopar tv-kanalutbudet som ingått i hyran många år. Vederbörande prisar Öbos nyliberala politik om individens frihet att välja.

Öbo bör i stället erbjuda hyresgästerna att behålla nuvarande utbud med oförändrad hyra alternativt välja ett/inget utbud själv och få en hyresrabatt på 250 kronor, vilket den beräknade kostnaden är. Alltså indirekt en hyreshöjning!

Detta visste man när man drev igenom årets hyreshöjning. När man byter ut maskiner i tvättstugorna är funktionaliteten så pass mycket sämre att erbjudandet att ta en hyresmaskin, med oändlig betalning på hyran inklusive elkostnad trots att man redan betalar den på hyresavin, väljs i stället.

Att prisa Öbo för individens valfrihet kan ifrågasättas inom flera områden

Att prisa Öbo för individens valfrihet kan ifrågasättas inom flera områden:

Ombyggnader med hyreshöjningar så att boende sen många år inte har råd att flytta tillbaka, senast Västhaga och Apelvägen som varit omskrivna i NA.

Eller Örebro kommuns förtätning av staden med stadsgator och parkeringsavgifter ända ut i ytterområdena. Tilläggas bör där att det är hyresbostäder ej exempelvis villaområden.

För att få folk att välja bort bilen, anser jag att av kommunen skattefinansierade helägda Öbo, motarbetar sin ägare genom att bygga laddstationer i Stjärnhusen. Förtydligande: bilarna ska bort oavsett om de är el, hybrider eller dieseldrivna.

Som hyresgäst subventionerar du både på skattsedel och hyran, inget val där heller. Öbos chefer har alltså Tesla som tjänstebil nu för tiden? Kenneth Handberg, sosse som du är, var är du?

Mats A

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel