Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Odemokratiskt beslut i Askersunds ledning

Askersunds kommuns nuvarande ledning håller på att bli en odemokratisk sammansättning där allmänheten inte längre får insyn. Offentlighetsprincipen har upphört för allmänheten och bör få en rättslig åtgärd. Socialnämndens alla handlingar har sekretessbelagts.

Hur kan detta ske i Sverige?

Samtidigt har den nya ledningen beslutat att det är nämnderna som ska själva besluta om vilken budget man ska ha under kommande år, efter de ramar som Kommunfullmäktige beslutat. Medborgarna kommer inte få insyn i vilka besparingar som den nya regimen (bestående av M, L, KD och med stöd av SD och LPO) i Askersunds kommun gör.

Fler åtgärder finns men inga av dessa förslag får allmänheten inte del av då det är sekretessbelagt

I tjänstemanna förslaget som jag vet finns, är förslaget att korttidsboendet Syrenen och att Funktionstöd är de som är de som ska bidra med stora minskningar med drygt 4 miljoner. Ungdomarnas sommarfestival och Sista natten med gänget som genomförs som drogfria arrangemang i samband med skolavslutningarna ligger som förslag att upphöra. Viktiga arrangemang för att förhindra debuten av droger.

Fler åtgärder finns men inga av dessa förslag får allmänheten inte del av då det är sekretessbelagt. Jag vill med det här debattinlägget kräva att socialnämndens ordförande Anna-May Björk vidtar åtgärder omgående så att medborgarna får del av vad som händer i Socialnämnden annars kommer det bli en rättssak från Socialdemokraterna då detta är olagligt åtgärd som ni har verkställt!

Siv Ahlstrand

Socialdemokraterna, andre vice ordförande i socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel