Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Odlingen som gav tio månaders fängelse

Den 65-årige mannen tillverkade 3,7 kilo cannabis och hade 25 liter hembränd sprit i hemmet. Nu döms han till tio månaders fängelse.

Mannen anhölls under hösten 2014 och hade då under drygt ett års tid odlat cannabis i sitt hem på en liten ort i Örebro kommun.

När polisen slog till mot fastigheten anträffades 36 cannabisplantor och nära 3,7 kilo cannabis beslagtogs. I hemmet fanns också en stor mängd avancerad odlingsutrustning. Samtidigt upptäcktes en hembränningsapparat och 25 liter olovligen tillverkad sprit.

65-åringen erkände brotten, men hävdade i tingsrätten att han började odla cannabis för eget bruk på grund av problem med psoriasis. Syftet var att tillverka cannabisolja eftersom mannen hade läst att det skulle kunna lindra problemen.

Utrustningen köpte han bland annat via nätet och från Holland. Totalt hade han lagt ner nästan 20 000 kronor på odlingen.

65-åringen medgav att hembränningsapparaten var hans egen, men nekade till att han framställt spriten själv.

Örebro tingsrätt skriver bland annat att odlingen krävt planering och avancerad utrustning och dömer nu mannen för narkotikabrott, brott mot alkohollagen och olovlig befattning med sprit.

Straffet blir tio månaders fängelse.