Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Officiellt: "DG" till Elfsborg: "Finns mer att ge"

Det har ryktats länge. Nu är det klart. Daniel Gustavsson säljs till Elfsborg.

För Alexander Axén, ÖSK-tränaren, är det mer att konstatera faktum.

– Vi har haft den här truppen med tio utgående kontrakt. En hel del har inte velat förlänga med oss. Och då finns alternativet att de väntar ut hela året, eller att de går i det här fönstret. Och i det här fönstret har vi sålt av en del som har velat gå vidare. Vi får pengar för dem, vilket är tacksamt också att inte vill vänta och vill bli sålda och då får vi göra så.

Vid en överblick av transferhistorierna så ser det ut som en hård marknad. Men under summor, kontrakt och klubbyten finns det såklart kamratskap och vänskapsband som kanske inte bryts, så åtminstone förändras.

– Sen är det alltid tråkigt att tappa spelare, säger Axén med betoning på alltid, och fortsätter:

– Man vill alltid behålla alla. Det blir ju nästan som dina barn nästan så. Men de har varit tydliga med att de inte vill vara kvar. Då får man gå vidare då.

Du sa i Offsides podcast inför säsongen att du trodde att Daniel Gustavsson i år kunde få det här uppsvinget du väntat på. Tycker du att han har fått det?

– Det beror lite på hur man säger. Han har ändå gjort mest mål och poäng hos oss. Men jag tycker ändå att det finns mer att ge. Då måste jag som tränare ändå vara lite självkritisk och säga att jag inte fått ut maximalt av honom. Och det är ju såklart tråkigt. Men ändå är han en förjävla bra spelare. En fantastisk människa. Jag tror det finns mer. Jag hoppas de får ut det, men inte mot oss.

Kommer Nahir Besara bli Gustavssons ersättare rakt av?

– Nej. Jag säger inte att det inte blir så. Men kantspelet har vi (Ferhad) Ayaz, (Michael) Omoh, (Maic) Sema. Vi har Alfred Ajdarevic och så vidare. Så det är inte hugget i sten, men han kommer var i någon av våra offensiva roller. Vi har fyra offensiva roller. Så vi ska hitta vad som blir bäst för oss och vad som blir bäst för honom.

Daniel Gustavsson köps alltså ut av Elfsborg från sitt utgående kontrakt med ÖSK. Hur mycket pengar ÖSK får är inget som klubbarna vill gå ut offentligt med.

– Det har varit ett intresse länge. Men vi är nöjda med affären, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark.

Sköldmark passar även på att tacka ”DG” för sin tid i klubben.

– Det är en spelare som har bidragit mycket till oss. Så vi tackar honom för det han gjort för ÖSK och önskar naturligtvis lycka till i framtiden.