Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Officiellt: Han ersätter Rinne – debuterar i dag

Nu är det helt klart. Anton Fagerström bli ny målvakt i ÖSK.

NA kunde redan i går rapportera om att ÖSK hade Jacob Rinnes ersättare på plats för den obligatoriska läkarundersökningen som föregår en övergång.

Men redan tidigare hade Anton Fagerströms namn figurerat.

Nu är det helt klart att det blir den 24-årige före detta Nyköpingsmålvakten som kliver in som ny målvakt i ÖSK.

– Anton är en målvakt som vi känner till väldigt bra efter ett par provspel hos oss. Han har varit ”Bisarrnas” förstamålvakt under en längre tid och har de egenskaper vi sökt sedan Jacob Rinne blev såld till KAA Gent, säger sportchef Magnus Sköldmark i ett pressmeddelande.

Den nyss klare ÖSK-keepern väntas debutera redan i dg i U21-matchen mot AIK. Registreringen för allsvenskan väntas ta några dagar, men ÖSK meddelar i ett pressmeddelande att de har förhoppningar om att Fagerström blir spelklar till lördagens match mot Falkenberg. Kontraktet sträcker sig över säsongen.

Fagerström kommer som bosman från "Bissarna", men har även sina rötter på Gotland. Har tidigare som junior spelat i IFK Norrköping och där kamperat ihop med ÖSK:s målvaktstränare Robert Axelsson.