Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Officiellt: Johan Bertilsson lämnar Dalkurd – klar för ÖSK

Johan Bertilsson har öst in poäng där han spelat de senaste åren, men i Dalkurd har han fått svårt att få speltid.
Nu är han klar för Örebro – som hoppas få honom spelklar redan på lördag.
– Han kommer att kunna bidra nu direkt, säger sportchefen Magnus Sköldmark till ÖSK:s hemsida.

Annons

Läs också: Bertilsson på väg till ÖSK – kan lämna Dalkurd efter ett halvår

Dalkurd gör ännu en tung försäljning. Mohammed Buya Turay, skyttekungen, lämnar dyrt för belgiska ligan. Rewan Amin rapporteras vara aktuell för Östersund. Och nu lämnar Johan Bertilsson för Örebro.

– Allting har gått väldigt fort och det fanns ingen tvekan när chansen dök upp. Jag har bra koll på ÖSK och har spelat några derbyn här och följde även klubben när jag var yngre, säger han till lagets hemsida.

ÖSK får in ett tungt allsvenskt namn. Bertilsson, som kommer från Hova ursprungligen, har öst in poäng innan han kom till Dalkurd.

Han spelade två och en halv säsong i Gefle och gjorde på de säsongerna 15 mål och 15 assist, från sin mittfältsposition.

Därefter blev det en säsong i Östersund där han, trots att han inte var ordinarie, gjorde sju mål och två framspelningar på elva matcher.

– Johan är en poängspelare som kommer att tillföra fart och kvalitet i det offensiva spelet. Han kommer att kunna bidra nu direkt och blir också en viktig pusselbit i vårt långsiktiga lagbygge där han passar perfekt in. Under hela hans karriär har han varit en toppspelare sett till poängsnitt, säger Magnus Sköldmark.

Klubben uppger nu att de försöker få honom spelklar redan till lördagens match mot Brommapojkarna.

Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2021.

Läs också: (+) Frustrerad Ajdarevic om sin situation i ÖSK – öppnar för utlåning: "Måste hända nånting"

Det här är Johan Bertilsson

Född: 15 februari 1988, Hova.

Klubbar: Carlstad United 2004-06, Degerfors 2007–10, Kalmar 2010–14, Jönköpings Södra (lån) 2012, Degerfors (lån) 2013, Zaglebie Lubin, Polen (lån) 2014, Gefle 2014–16, Östersund 2017, Dalkurd 2018, Örebro 2018–.

Position: Mittfält

Längd: 177 cm.

Allsvenskt facit: 130 matcher, 26 mål/19 framspelningar.

Superettanfacit: 75 matcher, 26 mål/13 framspelningar.