Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offra inte de Blå bergen för vindkraften

Annons

På varje ort i vårt avlånga land finns det landmärken som betyder mycket för de boende, till exempel Masthuggskyrkan i Göteborg som syns redan utifrån havet, stadshuset i Stockholm som syns på långt håll.

Här i Närke är vi väldigt stolta över de Blå Bergen i väster. I norra Kilsbergen finns till och med en populär restaurang med det visuella namnet.

Låt inte de Blå Bergen bli exploaterad av vindkraftsindustrin. Tänk själva, 16 vindkraftverk 250 m höga uppe på Kronoberget i södra Kilsbergen som i sig är drygt 200 m högt.

På samrådet beskrev vindkraftsföretaget som att verken knappt skulle märkas. Men, att bygga stora verk i relativt orörd natur kommer att innebära stor förstörelse. Breda vägar ska byggas över berg och myr, tornen ska förankras i berget samt med tonvis av betong.

I närheten av de planerade stora verken finns Bergslagsleden, mer än 30 mil lång, leden har funnits i drygt 30 år. Region Örebro har med våra skattepengar och olika föreningars arbetsinsats nyligen restaurerat spångar, med mera. Låt inte industrin förstöra vår vackra natur där vi kan finna lugn o ro.

”Lekebergsbo”

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons