Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Offra inte de Blå bergen för vindkraften

På varje ort i vårt avlånga land finns det landmärken som betyder mycket för de boende, till exempel Masthuggskyrkan i Göteborg som syns redan utifrån havet, stadshuset i Stockholm som syns på långt håll.

Här i Närke är vi väldigt stolta över de Blå Bergen i väster. I norra Kilsbergen finns till och med en populär restaurang med det visuella namnet.

Låt inte de Blå Bergen bli exploaterad av vindkraftsindustrin. Tänk själva, 16 vindkraftverk 250 m höga uppe på Kronoberget i södra Kilsbergen som i sig är drygt 200 m högt.

På samrådet beskrev vindkraftsföretaget som att verken knappt skulle märkas. Men, att bygga stora verk i relativt orörd natur kommer att innebära stor förstörelse. Breda vägar ska byggas över berg och myr, tornen ska förankras i berget samt med tonvis av betong.

I närheten av de planerade stora verken finns Bergslagsleden, mer än 30 mil lång, leden har funnits i drygt 30 år. Region Örebro har med våra skattepengar och olika föreningars arbetsinsats nyligen restaurerat spångar, med mera. Låt inte industrin förstöra vår vackra natur där vi kan finna lugn o ro.

”Lekebergsbo”

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel