Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oinspirerat Bofors förlorade hemma

Matchen mot Almtuna var betydelselös.
Det visade Boforsspelarna med all önskvärd tydlighet.
Ingen förtog sig när laget föll med 1-3.
– Jag har full förståelse för att det blev som det blev i dag, säger tränaren Sam Hallam.

Vi ska inte försköna. Lördagskvällens drabbning mellan Bofors och Almtuna i Nobelhallen var en riktig skitmatch.

BIK hade inget att spela för efter att playoffplatsen säkrades mot Oskarshamn i torsdags och spelarna förtog sig definitivt inte. Almtuna hade allt att spela för – men verkade först tagna av stundens allvar och föll sedan in i Bofors lägre tempo.

Men okej, i tio minuter i slutet av första och början av andra perioden brann matchen till. Carl Gustafsson smällde in 1-0 till gästerna, Johan Berggren prickade in 2-0 i Andro Michels vänstra kryss från nära håll, Jacob Blomqvist slog in sin egen retur till 1-2 och Carl Gustafsson styrde in 3-1.

Sedan blev det inte så mycket mer, trots att lagen hade drygt elva minuter i powerplay var.

Almtuna bevakade ledningen, och Bofors såg ointresserat ut.

Boforstränaren Sam Hallam kunde inte göra mer än att hålla med.

– Absolut, från start syntes det verkligen att ett av lagen hade betydligt mer att spela för, vi var inte riktigt där. Det positiva var att vi lockade med oss Almtuna lite i det, säger Sam.

– I andra perioden vann vi ett par puckar och fick några lägen, men däremot spelade vi alldeles för lite puckar mot mål. För att vina behöver man skjuta 30-35 skott, i dag sköt vi 16.

LÄS MER I NA IMORGON!