Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oinspirerat Bofors förlorade hemma

Matchen mot Almtuna var betydelselös.
Det visade Boforsspelarna med all önskvärd tydlighet.
Ingen förtog sig när laget föll med 1-3.
– Jag har full förståelse för att det blev som det blev i dag, säger tränaren Sam Hallam.

Annons

Vi ska inte försköna. Lördagskvällens drabbning mellan Bofors och Almtuna i Nobelhallen var en riktig skitmatch.

BIK hade inget att spela för efter att playoffplatsen säkrades mot Oskarshamn i torsdags och spelarna förtog sig definitivt inte. Almtuna hade allt att spela för – men verkade först tagna av stundens allvar och föll sedan in i Bofors lägre tempo.

Men okej, i tio minuter i slutet av första och början av andra perioden brann matchen till. Carl Gustafsson smällde in 1-0 till gästerna, Johan Berggren prickade in 2-0 i Andro Michels vänstra kryss från nära håll, Jacob Blomqvist slog in sin egen retur till 1-2 och Carl Gustafsson styrde in 3-1.

Sedan blev det inte så mycket mer, trots att lagen hade drygt elva minuter i powerplay var.

Almtuna bevakade ledningen, och Bofors såg ointresserat ut.

Boforstränaren Sam Hallam kunde inte göra mer än att hålla med.

– Absolut, från start syntes det verkligen att ett av lagen hade betydligt mer att spela för, vi var inte riktigt där. Det positiva var att vi lockade med oss Almtuna lite i det, säger Sam.

– I andra perioden vann vi ett par puckar och fick några lägen, men däremot spelade vi alldeles för lite puckar mot mål. För att vina behöver man skjuta 30-35 skott, i dag sköt vi 16.

LÄS MER I NA IMORGON!