Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öka förståelsen för mig med funktionsnedsättning

Nu har jag tröttnat på samhällets dåliga förståelse för oss med någon typ av funktionsnedsättning, det vill säga en ställd diagnos.

Hur kan personer inom området göra allvarliga fel utan att få ta konsekvenserna av det trots att det drabbar personer som behöver hjälp och stöd?

Det är så lätt att slås ut i arbetslivet men var är hjälpen när den behövs som mest. Jag får sämre hjälp till jobb på grund av dålig förståelse varför det blivit så snett för mig. Det finns stora brister mellan Arbetsförmedlingen och Vuxenhabiliteringen i Örebro där ingen tar ansvar för hur de själva har agerat i ärendet. Jag har haft jobb och blivit arbetslös och nu får jag ingen hjälp.

En arbetsgivare kan få lönebidrag för mig men hur ska jag få tag i en som vill anställa mig? Hur kan det vara rätt att Arbetsförmedlingen kan neka personer med funktionsnedsättning hjälp till jobb? Är det ett felaktigt beslut så får man ingen hjälp av Vuxenhabiliteringen att reda ut detta.

Varför göra person arbetslös som haft jobb, istället för att ta redan varför det inte fungerat. Kan det vara en upplärningsfråga i arbetsuppgifter?

Jag har dessutom suttit ensam i samtal där det blivit fel utan att man kan påverka det. Min rekommendation är att ta med någon annan som kan intyga vad man har pratat om, särskilt hos Vuxenhabiliteringen, för nu är jag besviken på dem. Ska inte de hjälpa personer?

Hjälp dem som är svaga i samhället.

”Person med diagnos”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel