Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öka insynen i Laxå kommuns bolag

Jag läser i senaste numret i Vårt Laxå att kommunchefen ger klara besked om ekonomin. Där står det bland annat att Laxå kommun står väl rustat trots det statliga stödet för invandring försvinner. Det skrivs om oro bland invånarna. Kommunchefen menar att det inte finns någon anledning till oro. Lite senare i samma tidning kommunens ekonomichef att det ekonomiska läget är ansträngt. Lite motsägande.

Saker som oroar:

Fastighetsaffärer i kommunen som Tivedsgården i Finnerödja som slumpas bort och sedan hyrs in för dyra pengar. Fanns det inga bindande motkrav i den förhandlingen som reglerade avtalet om dessa motkrav inte hölls?

Kostnaden för Ramundergården kommer att överskridas med 20 miljoner kronor. Hur hanterades denna affär?

LaxåVärme ABs utgifter kommer enligt rykten att öka med cirka 12 miljoner kronor de närmaste två åren. Stämmer det?

Laxå Vatten står inför omfattande renoveringskostnader för sönderfrusna vattenledningar.

Visst blir man oroad som Laxåbo när man ser att ekonomin verkar nonchaleras i de kommunala bolagen. Mest oroande är kanske att medlemmar i Laxå kommuns styrelse säger att de inte får veta vad som sker i de kommunala bolagen. Till exempel hemlighetsmakeriet kring Laxå Värme AB som det skrevs om i NA för ett tag sedan. Är förlusterna och de kommande utgiftsökningarna från Laxå kommuns bolag inräknade i kommunchefens glädjekalkyl?

”Orolig Laxåbo”

Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel